Naslovnica > VIJESTI > PLES > Izvoz: De facto u Bruxellesu

Izvoz: De facto u Bruxellesu

Predstava Love will tear us apart kazališne skupine de facto, u koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec igrat će 8. ožujka u Bruxellesu, u sklopu međunarodne manifestacije Spider Night.
Share on facebook
Share on twitter

Spider Night dio je velikog europskog projekta Spider Expand! koji okuplja izvedbene i plesne umjetnike iz 6 europskih zemalja, fokusiran na suvremeni ples i live art, a nakon Ljubljane i Zagreba, belgijsko Spider okupljanje organiziraju Danscentrumjette i Redorangeproductions iz Bruxellesa. Love will tear us apart jedna je od najdugovječnijih predstava hrvatske plesne scene, a ovoga će puta Petru Hrašćanec, koja je za predstavu primila Nagradu hrvatskog glumišta 2012., zamijeniti mladi plesač Luka Švajda.

Love will tear us apart solo je  na razmeđi rock koncerta, ispovjedne forme i apastraktnog plesa. Ujedno je i prvi dio trilogije S. Božića i P. Hrašćanec o odnosu suvremenog plesa i popularne glazbe (Love will tear us apart / Boys don't cry / the_beatles). „Ljubav“ iz naslova prenesena je u ljubav prema samome plesu. Izvođačica/izvođač izvodi plesne brojeve, odabrane post-punk i rock ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko nevažne detalje o nastanku same produkcije koji raspliću suptilnu mrežu odnosa moći, a koja definira čin izvedbe.

U sklopu Spider Nighta nastupit će također plesni kolektiv Garage 29, multidisciplinarne umjentice Sylvie Bouteiller i Pauline Rigot-Muller, članovi poznate skupine Rosas okupljeni oko projekta Loge 22, slovenski umjetnik Matej Kejžar i drugi.

Nakon Bruxellesa, Love will tear us apart i Boys don’t cry moći ćemo vidjeti i u sklopu Spider Eventa u Lyonu, 18. i 19. travnja te u pariškom Theatre de la Bastille od 2. do 5. travnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE