Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sedmi Gumbekovi dani

Sedmi Gumbekovi dani

Na manifestaciji posvećenoj glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku izvest će se 14 predstava, a osim hrvatskih kazališta, sudjelovat će i kazališta iz Slovenije, Srbije i BiH.
Share on facebook
Share on twitter

Sedme 'Gumbekove dane', koji će se u Histrionskom domu održati od 20. ožujka do 1. travnja, otvorit će predstava Kraljeva sluškinja Borisa Kovačevića u izvedbi zagrebačkoga Teatra barakuda.

Slovenski glumac i redatelj Jure Ivanušič nastupit će u petak, 21. ožujka, s predstavom Srce u koferu, a u subotu, 22. ožujka, beogradski FAVI teatar izvest će predstavu Stevana Koprivice Pjevaj brate II u režiji Slavenka Saletovića. Produkcija Filter iz Sarajeva gostovat će 28. ožujka s predstavom Indire Indire Kučuk-Sorguč Ja, mahaluša u režiji Mirele Trepanić.

Zagrebački Gustl teatar u nedjelju, 23. ožujka, izvest će predstavu Cabaret na crno u režiji Ivana Gorana Viteza, Satiričko kazalište Kerempuh nastupit će 24. ožujka s predstavom Buba u uhu u režiji Krešimira Dolenčića, a 25. ožujka Teatar Exit sudjeluje s predstvom Njuške u režiji Matka Raguža.

Varaždinski HNK i Kerekeš teatar 26. ožujka izvest će predstavu Bogi Ivač - znova u režiji Ljubomira Kerekeša.

U četvrtak, 27. ožujka, na rasporedu su dvije predstave pa će se tako kazalište Žar ptica predstaviti komadom Ivice Boban Ja i moji osjećaji, zagrebački HNK izvest će Operni cabaret Marije Oršić-Magdić u režiji Jasne Žarić.

Umjetnička akademija iz Osijeka izvest će predstavu Pekel na zemli Denisa Peričića u subotu, 30. ožujka.

Domaćin manifestacije, glumačka družina Histrion u nedjelju, 30. ožujka, predstavit će se komadom Muke po Iveku Nine Škrabea u režiji Želimira Mesarića, a Zorin dom iz Karlovca 31. ožujka nastupit će s predstavom Još si zelen autorskog dvojca Peđe Gvozdića i Giulia Settima.

Svečana dodjela nagrada održat će se u utorak, 1. travnja, nakon projekcije filma Igora Mrduljaša i Tahira Mujičića Jeste li bili u Zagrebu gospodine Cabaret.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI