Naslovnica > VIJESTI > INFO > Generalna skupština ETC u Zagrebu

Generalna skupština ETC u Zagrebu

Zagrebačko kazalište mladih dobilo je čast prirediti jubilarnu 50. generalnu skupštinu Europske kazališne konvencije, a koja će se od 24. do 27. listopada 2013. zbivati u Zagrebu
Share on facebook
Share on twitter

Na konferenciji asoscijacije kojom predsjeda Dubravka Vrgoč,  među inima će govoriti Stefan Kaegi iz Rimini Protokolla, dobitnik Europske kazališne nagrade; Karel Bartak, šef kulturnog odjela programa Kreativna Europa Europske komisije objasnit će forumu koji se još koraci moraju poduzeti da bi novi europski kulturni program za 2014.-2020. bio spreman za primjenu, a tijekom radnih sastanaka, panel-diskusija i u odborima, producenti, umjetnici, dramaturzi i kulturni menadžeri analizirat će situacije u različitim kazalištima članicama ETC-a i osnovati kazališni laboratorij - ETC Lab.

U ime Hrvatske na konferenciji će  govoriti redatelji Ivica Buljan i Bobo Jelčić, te dramaturg Goran Ferčec. Bit će prikazane i domaće predstave Galeb redatelja Bobe Jelčića, Tartuffe redatelja Jerneja Lorencija, Sada je, zapravo, sve dobro redateljice Olje Lozice i Žuta crta u režiji Ivice Buljana, te Zločin i kazna redatelja Zlatka Svibena i Candide ili optimizam redatelja Krešimira Dolenčića.

Sveukupno dolazi oko 60 ravnatelja prestižnih europskih kazališta, dramaturga, redatelja, producenata, novinara iz Njemačke, Francuske, Belgije, Finske, Norveške, Švicarske, Slovačke, Rumunjske, Albanije, Srbije, Crne Gore.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI