Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > CDU: Générique

CDU: Générique

Centar za dramsku umjetnost iz Zagreba poziva vas na sudjelovanje u prezentaciji i izvedbi projekta 'Générique' koja će se održati 25. 02. 2009. u 19.00 u prostorima CDU.
Share on facebook
Share on twitter

Générique je open-source projekt razvijen kroz online platformu za razvoj i razmjenu diskursa, strategija, sredstava i igara u izvedbenim umjetnostima 'Everybodys Toolbox'.

Sam format se zasniva na igri vrlo jednostavne strukture: dvije grupe sudionika od kojih su jedni izvođači, a drugi publika simuliraju situaciju razgovora nakon predstave kao da su ju izvođači upravo izveli, a publika upravo odgledala.

Osnovna funkcija jest, kažu organizatori,  zajedničko stvaranje fikcionalne predstave kroz njen opis, a nakon toga i razvijanje kritičkog diskursa o fikcionalnoj predstavi te detektiranje i diskusija procesa i metodologija primijenjenih za njeno stvaranje. Générique se u praksi izvodi u istom dispozitivu kao samostalna predstava u kojoj izvođenje predstave biva zamijenjeno procesom njene fikcionalizacije i stvaranja u datom trenutku kroz razgovor između publike i izvođača.

Više informacija na: www.everybodystoolbox.net

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI