Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sinovi umiru 50. put

Sinovi umiru 50. put

U srijedu 14.11. predstava 'Sinovi umiru prvi' po istomenoj drami Mate Matišića i u režiji Božidara Violića, u Gavelli slavi 50. izvedbu.
Share on facebook
Share on twitter

491d.jpg

'Sinovi umiru prvi', koji zajedno s Matišićevim naslovima 'Žena bez tijela' i 'Ničiji sin', praizvedenima u Varaždinu i Rijeci, čine dramski triptih nazvan 'Posmrtnom trilogijom', praizvedeni su na sceni GDK Gavella 15.prosinca 2005. u režiji Božidara Violića.

Odonda do danas ta je tragikomedija gostovala na mnogim pozornicama u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, a Ljubomir je Kapor, kao Jakov, nagrađen na Marulićevim danima 2006. i Danima satire iste godine za svoju iznimnu glumačku kreaciju umirovljenika.

Osim njega u predstavi igraju i Biserka Ipša, Dražen Kühn, Ivana Bolanča / Nataša Janjić, Darko Milas, Enes Vejzović, Janko Rakoš, Sven Šestak, Vlasta Knezović, Zoran Gogić, Sreten Mokrović, Siniša Ružić i Pero Kvrgić. Scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja Irena Sušac, a autor glazbe sam pisac - Mate Matišić.

Slavljenička 50. izvedba zbit će se u Gavelli 14.11. s početkom u 19,30 sati.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI