Izvoz: GK Gavella u Crnoj Gori

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište otputovalo je na mini turneju po Crnoj Gori u sklopu koje će crnogorskoj publici predstaviti četiri svoje predstave.

  

U prvome dijelu turneje Gavella je nastupila s dvjema predstavama na Festivalu "Grad teatar" u Budvi, gdje je 29. lipnja izvedena predstava "Odisej" redatelja Aleksandra Popovskog, nastala u koprodukciji s Kazalištem Ulysses s Brijuna, Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Slovenskim narodnim gledališčem iz Maribora, Ateljeom 212 iz Beograda, Festivalom Sterijino pozorje iz Novog Sada i Teatrom navigator iz Skopja.

Dan kasnije, u intimnoj atmosferi budvanskog platoa Između crkava, ansambl Gavelle izveo je "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića u režiji Dalibora Matanića.

Turneja se nastavlja na Ljetnoj pozornici festivala "Purgatorije" u Tivtu, u sklopu čijeg će natjecateljskog dijela programa danas biti izvedena predstava "Odisej", te "Život je san" Pedra Calderona de la Barce u režiji Renea Medvešeka, na programu sutra u Velikoj sali Centra za kulturu, dok će "Antigona" Jeana Anouilha u režiji Aleksandra Popovskog igrati u revijalnom dijelu Festivala u srijedu.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.