Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Vrgoč ide u Erlangen

Vrgoč ide u Erlangen

Na poziv Udruženja njemačkih dramaturga, ravnateljica Zagrebačkoga kazališta mladih Dubravka Vrgoč sudjelovat će na godišnjoj Konferenciji njemačkih dramaturga koja se održava od 29. siječnja do 1. veljače u Erlangenu, a čija je tema modeli sadašnje i perspektive buduće suradnje europskih kazališta.
Share on facebook
Share on twitter

Zagrebačko kazalište mladih zapaženo je u Europi posljednjih sezona po koprodukcijama te mnogobrojnim gostovanjima na međunarodnim festivalima i u kazališnim centrima. Dubravka Vrgoč govorit će o svojim iskustvima u koprodukcijskim projektima te o recentnim vezama između hrvatskog i europskog kazališta.

Ako kazalište odražava i oblikuje identitet svoje sredine kako se ta njegova uloga ogleda u identitetu današnje Europe? Koliko novi oblici suradnje između kazališta iz različitih zemalja pridonose potrazi za kulturnim identitetom? Je li trend zajedništva i internacionalizacije potiskuje lokalne kazališne inicijative? Koja se ograničenja, a koje mogućnosti europskih kazališnih koprodukcija? Otvaraju li koprodukcije mogućnost da se prijeđu jezične granice i govor teatra bude otvoren prema drugim europskim kazališnim jezicima?... neka su od pitanja o kojima će se govoriti na konferenciji. Konferencija njemačkih dramaturga, koju uz Udruženje dramaturga organizira Insititu za kazalište i medije Univerziteta u Erlangenu i Njemačka federalna kulturna fundacija, okuplja dramaturge, teatrologe, sveučilišne profesore, dramske pisce te ravnatelje europskih festivala i kazališta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE