Login za korisnike

Bog masakra (zg)

Samo par mjeseci nakon splitske, stiže nam i zagrebačka produkcija najnovijeg teksta Yasmine Reze. Ukratko – totalni masakr.

***

Još polovicom 2006. najavili smo vam mogućnost  tri (potencijalne) hrvatske premijere novog teksta Yasmine  Reze. U međuvremenu tekst je premijerno izvela DramaHNK Split, a njegova se druga produkcija umjesto u Gavelli ili HNK Varaždin našla na repertoaru Teatra Rugantino, Ivice Vidovića i supruge mu Gordane Gadžić.

Stoga, ako još niste upoznali djela Yasmine Reze (iako su se na repertoarima naših kazališta našli naslovi kao što su Život x 3 i Razgovori nakon pokopa), njezina, Boga masakra, imati ćete priliku - magistrirati.

Podsjećamo vas da je drama prvi put izvedena u Zurichu u režiji Jurgena Goscha 2007. godine, Yasmina Reza ju je sama režirala u Parizu s Isabelle Hupert u jednoj od uloga, mnogo pažnje je privukla i londonska premijera u režiji Matthewa Warchusa s Ralph Fiennesom, Tamsin Greig, Janet McTeer & Ken Stottom u ulogama, a radnja je sljedeća :

Kada se jedanaestogodišnji dječaci u školskom dvorištu odluče igrati igru u kojoj će jedan od njih onom drugom izbiti dva zuba, situacija će zahtijevati da se i njihovi roditelji uskoro nađu u istoj prostoriji zajedno i riješe stvar poput odraslih, ozbiljnih ljudi. No, kada se konačno odvjetnik i menadžerica te spisateljica i trgovac nađu na istom mejstu, stvari neće baš ići gladko kao i očekivao. Zapravo, ići će mnogo, mnogo gore nego što je ijedan od njih ikada mislio da bi moglo bit, a obiteljske tajne izaći će na vidjelo prvom datom prilikom…


Odgovori

POVEZANE VIJESTI