Naslovnica > VIJESTI > PLES > Benjamin Millepied

Benjamin Millepied

On je novi ravnatelj baleta Opéra de Paris, koreograf 'Crnog labuda' i suprug Natalie Portman, a ovo su njegove tri najslavnije koreografije....
Share on facebook
Share on twitter

Plesač i koreograf, čije prezime na francuskom doslovno znači – tisuću nogu – rođen je u francuskom Bordeauxu, a odrastao u Senegalu. Karijeru je izgradio u SAD, kao prvak New York  City Balleta iz kojeg se povukao 2011. kako bi se fokusirao na koreografiranje. Potom se preselio u Los Angeles u kojem je lani osnovao vlastitu trupu L.A. Dance Project.

Kao koreograf, radio je za brojne kuće, među kojima su i City Ballet, American Ballet Theatre, School of American Ballet, Ballet de Genève, Het Nationale Ballet i American Ballet Theatre, ali i za Metropolitan Operu, te balet pariške Opere u kojem je 2006. godine postavio Amoveo na glazbu Philipa Glassa.

Upravo je Amoveo, prva od tri Millepiedove koreografije koje vam predstavljamo u produkciji baleta Grand théâtre de Genève, a slijede njegove adaptacije mitskih Ballets russes - Le spectre de la rose i Les Sylphides.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE