Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > PechaKucha Night

PechaKucha Night

Projekt brzometnog prezentiranja kreativaca iz svih mogućih djelatnosti, pokrenut u Tokiju 2003. stiže i u - Zagreb. U prvom izdanju predstavljaju se Ivana Popović, Mario Kovač, Platforma 9.81, Vili Matula, Nicole Hewitt, Numen, Studio, Rafaela Dražić, Ivan Kožarić i Simon Bogojević Narath.
Share on facebook
Share on twitter

PechaKucha Night u Zagrebu organiziraju Rasadnik Bruketa&Žinić, 3LHD, Tina Fras i Lana Čavar. Time će se Zagreb pridružiti međunarodnom trendu te se naći na popisu 165 gradova licenciranih za organizaciju ovih neprofitnih događanja. PechaKucha Night (PKN) su inspirativne i brze prezentacije različitih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada.

Projekt PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za - ćaskanje. Riječ je o neprofitnom projektu s ciljem da se okupljenoj publici svaki put predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja.  Svaki od gostiju večeri na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno šest minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći.

Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora -  to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

U Zagrebu se prva PKM trebala održati 15. siječnja u Jadran film Kino klubu Dubrava, no zbog plinske krize preseljena je u Studentski centar, točnije Klub SC, gdje cijeli program počinje u 20h.

Ulaz na PechaKucha Night Zagreb je besplatan, a organizatorima je cilj četiri puta godišnje okupiti desetak ljudi različitih kreativnih područja čiji je rad aktualan i zanimljiv, i to ne samo iz Hrvatske, već i iz cijele regije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE