Naslovnica > PREDSTAVE > Muškarci.hr

Muškarci.hr

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Još jedan stand-up koloplet u produkciji Kerempuha, kao svojevrsni odgovor na uspješnicu 5žena.com.
autorski tim funkcija
Tomislav Babićskladatelj
Roman Šuškovićproducent
Marino Frankolaoblikovatelj svjetla
Mario Kovačredatelj
Doris Kristićkostimograf

Vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amar Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima.

Igrajući Muškarce.hr temeljene na brojnim stereotipima, glumci će prokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena.

Za muškarce u ovoj predstavi one su poželjne i kad izazivaju osjećaje neugode, a još više, kad za posljedicu imaju osjećaj ugode.

Braneći se od stereotipa o muškarcima, glumci će svoje komplekse braniti obrambenim mehanizmima racionalizacije i projekcije (na žene, naravno).

Ili kako kaže službena najava:

'Potaknuti predstavom 5žena.com, a pozivajući se na Zakon o ravnopravnosti spolova članak 16, stavak 2. (Zabranjeno je javno prikazivanje i predstavljanje muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način) smatramo svojom obavezom istupiti javno.

Izražavamo svoje čuđenje da mediji, rukovodeći se istim Zakonom članak 16. stavak 1, nisu smatrali svojom obavezom tijekom već tri godine zaštiti nas od objeda kojima obiluje gore navedena ženska predstava koje naziv više nećemo spominjati jer joj ne želimo raditi reklamu.

Nastup pet žena očit je primjer uznemiravanja s ciljem povrede muškog dostojanstva, poniženja i vrijeđanja te stvaranja neugode kod muškaraca u okvirima uže i šire društvene zajednice, a bojimo se i globalno. Ta predstava obiluje neistinama koje imaju jedino za cilj prikazati muškarce u negativnom smislu.

Zato smo nas četvorica odlučili predstavom reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o nama samima, jer nam nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano.
Svojim dolaskom na našu predstavu, bez obzira kojeg ste spola, pokazat ćete da zagovarate ravnopravnost spolova i razumijete i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnim i lijepim.

Nama muškarcima kod žena je važna samo jedna stvar. . . ljubav.'

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter