Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: ZeKaeM u Mariboru i Cetinju

Izvoz: ZeKaeM u Mariboru i Cetinju

Predstava 'Car neuspjeha' gostuje na 47. Borštnikovim susretima u Mariboru, a koprodukcijska 'Leda' se premijerno izvodi u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u Cetinju.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Car neuspjeha autora i redatelja Jana Fabrea gostovat će u srijedu, 24. listopada, na 47. Borštnikovim susretima u Mariboru, a ta ugledna kazališna manifestacija traje do 26. listopada.

Riječ je o koprodukcijskoj predstavi Zagrebačkog kazališta mladih i Troubleyn/Jan Fabre, VZW iz Antwerpena u kojoj glumi Frano Mašković. U Caru neuspjeha na pozornici vidimo klauna koji, sve tvrdoglavije pokušava prikazati nešto 'originalno' (‘jer vježba vodi savršenstvu'), čak i kad u tome neprestano podbacuje. Biti izvrgnut ruglu u javnosti dio je igre i on je toga svjestan. Ovaj je lik više od klauna, jer svoje postojanje s velikom odlučnošću shvaća ozbiljno, istovremeno bivajući potpuno svjestan naličja stvari: tragedije ljudskog postojanja, pa tako i njegove smiješne strane.

Dan kasnije, predstava Leda prema istoimenom tekstu Miroslava Krleže u režiji Anice Tomić i dramaturškoj obradi Jelene Kovačić bit će prvi put izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u Cetinju, nakon ovoljetne premijere na festivalu KotorArt. Leda je koprodukcijska predstava Zagrebačkog kazališta mladih i Međunarodnog festivala Kotor Art iz Kotora, te Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja, a u Zagrebu će prvi put biti izvedena 24. studenoga u Zagrebačkom kazalištu mladih.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE