Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Što je kazalište bez pozornice i kako raditi site-specific?

Što je kazalište bez pozornice i kako raditi site-specific?

Predavanje njemačka kazališne redateljice Claudie Bosse pod istim naslovom održati će se u ponedjeljak, 18. lipnja, u Rijeci.
Share on facebook
Share on twitter

Na riječkom festivalu ZOOM, od 6. do 12. rujna 2012., bit će izvedene odabrane predstave iz Austrije i Njemačke. Pozvani su i poznati teatrolozi, teoretičari i novinari koji će kroz seriju predavanja govoriti o trenutnom stanju na prodručju izvedbenih umjetnosti u zemljama njemačkog govornog područja.

Za mnoge predstave više nije bitno razlikovati pozornicu i gledalište. Izvedbeni prostori poput napuštenih tvorničkih zgrada, koje imaju svoju povijest i specifičnu atmosferu, igraju važnu ulogu u samom umjetničkom procesu.

Njemačka kazališna redateljica Claudia Bosse više od 15 godina vodi Theatercombinat – eksperimentalnu produkcijsku kuću za nezavisnu umjetnost i kazalište koja se nalazi u Beču. Njezini “site specific” projekti ostvareni su u suradnji s likovnim umjetnicima, plesačima, arhitektima, teoretičarima, glazbenicima i strastvenim amaterima. Claudia Bosse trenutno radi na suvremenoj tragediji “dominant powerswhat is to be done then?” na kojoj surađuje s stanovnicima Novog Zagreba.

Predavanje ”Što je kazalište bez pozornice i kako raditi site-specific?” održati će (na engleskom jeziku) u ponedeljak, 18. lipnja, u 19 sati, u Skladištu 41, Demetrova ulica, preko puta restorana Na Kantunu.

Ulaz je besplatan.

Organizatori Drugo more, nakon predavanja, najavljuju i diskusiju sa Claudiom Bosse.

 

Sljedeće predavanje:

Utorak, 26.06.2012, 18.30h, Filodramatica, Korzo 28/1, Predavanje Christiane Kuhl, novinarke i dramaturginje iz Berlina.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI