Naslovnica > Osobe > OSOBE > Gea Gojak

Gea Gojak

DATUM ROĐENJA:
GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:
predstava produkcija funkcija
(Ne)Prilagođenautor
(Ne)Prilagođenredatelj
Kako je Dunda spasila domovinuizvođač opatica Filomena
Ružičasta sanjarica izvođač

Rođena je 1. studenoga 1987. godine u Puli gdje je tijekom cijelog osnovnog i srednjoškolskog  obrazovanja pri Istarskom narodnom kazalištu Pula bila aktivnom članicom Dramskoga studija. Za vrijeme dugogodišnjeg članstva sudjelovala je u mnogobrojnim ostvarenjima te kulturne institucije te i u mnogobrojnim radionicama MKFM-a (Međunarodni kazališni festival mladih).

Nakon završene Srednje umjetničke škole 2006. godine, smjer kiparstvo, upisala je Umjetničku akademiju Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, smjer glume i lutkarstva.

Tijekom studija sudjelovala je na Marulićevim danima u Splitu te na 13. reviji Lutkarskog festivala SLUK u Rijeci spredstavom Federica Garcie Lorce Don Cristobal.

Preddiplomski studij završila je 2009. godine s odličnim uspjehom, napravivši dvije samostalne diplomske predstave: A.P. Čehov: Život u upitnicima i uskličnicima pod mentorstvom doc. Željka Vukmirice, te predstavu Groblje krijesnica Akiya Nosake, pod mentorstvom profesora lutkarstva Braneta Vižintina.

U Osijeku je stekla zvanje sveučilišne prvostupnice Glume i lutkarstva, nakon čega u Novom Sadu upisuje MA studij glume u klasi prof. Jasne Đuričić gdje je trenutačno apsolventica.

Share on facebook
Share on twitter