Search
Close this search box.

Anamarija Knego

GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:
predstava produkcija funkcija
La Bohème (HNK Rijeka)izvođač Mimi*
Otello (HNK Rijeka)izvođač Desdemona*
Wertherizvođač Sophie*
Don Giovanni (HNK Rijeka), izvođač Donna Elvira*
Carmen (HNK Rijeka)izvođač Micaëla
Faust (ri)izvođač Siebel
The turn of the screw / Okretaj zavrtnja, izvođač Gospođica Jessel, bivša guvernanta*
Moć sudbineizvođač Curra, Leonorina sobarica

Rođena je u Rijeci 1982. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje (pjevanje i flauta) stekla je u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u  Rijeci u klasi prof. Margarete Togunjac za pjevanje, te u klasi prof. Ivane Stojić – Zobundžija za flautu.

Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2006. godine u klasi prof. Zdenke Hesky.

Kao solistica Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci ostvarila je iznimno zapažene uloge kao što su, između ostalih, Gospođice Jessel u operi The turn of the screw / Okretaj zavrtnja Benjamina Brittena, Tatjana u operi Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskog, Micaëla u Carmen Georgesa Bizeta, Kleopatra u Handelovoj operi Giulio Cesare in Egitto / Julije Cezar u Egiptu, Sophie u Massenetovoj operi Werther i Desdemona u Verdijevu Otellu te niz iznimnih koncertnih nastupa od kojih je neke ostvarila u Zagrebu.

Ulogu Tatjanu pjevala je i u Krakowu, kao partnerica Mariusza Kwieciena, jednog od najpoznatijih baritona današnjice koji je nastupio u ulozi Onjegina.

Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje ostvarenu žensku opernu ulogu dobila je 2015. godine za ulogu Gospođice Jessel u operi The turn of the screw / Okretaj zavrtnja Benjamina Brittena.

Dobitnica je Nagrade publike HNK Ivana pl. Zajca „Štefanija Lenković“ za najbolju žensku opernu ulogu sezone 2015/16. za ulogu Kleopatre u Handelovoj operi Julije Cezar u Egiptu.

Kao članica vokalnog sastava “Intermezzo” nastupala je diljem Hrvatske s repertoarom koji  se temelji na glazbi mjuzikla.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE