Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Kako režirati: Pina Bausch

Kako režirati: Pina Bausch

Kako je izgledao radni i kreativni proces Pine Bausch? Saznajte iz dokumentarca koji je detaljno pratio nastajanje njezine predstave 'Nefes'!
Share on facebook
Share on twitter

Nakon što je 1983. nastupom na festivalu u Avignonu preko noći postala svjetsko ime, Pina Bausch je pozive na gostovanja diljem svijeta, a koji su slijedili, iskoristila za kreiranje novim mjestima inspiriranih predstava, poput 'Nur Du' posvećene američkom Zapadu i naročito Los Angelesu; 'Der Fensterputzer' inspiriranu Hong Kongom; 'Masurca Fogo', hommage Lisbonu i Capo Verde; 'Viktor' (Rim); 'Palermo, Palermo'; 'Tanzabend II' (Madrid); i 'Ein Trauerspiel' (Beč).

Istambulu je pak posvetila Nefes iliti na turskom - dah, a dokumentarac koji vam donosimo detaljno dokumentira proces nastanka predstave. Ekipa filma imala je doista rijjetku priliku gotovo neprestano boraviti u dvorani za pokuse, pa je ovaj film zapravo svojevrsni prozor u kreativni i radni proces čuvene koreografkinje.

https://www.youtube.com/watch?v=SM9cqxUV2IA

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI