Naslovnica > PREDSTAVE > Sjećanje vode

Sjećanje vode

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Voda pamti, pa kako onda ne bi ljudi?
autorski tim funkcija
Shelagh Stephensonautor teksta
Tanja Lackoscenograf
Mirjana Zagoreckostimograf
Igor Karlićskladatelj
Lara Hölbling Matkovićprevoditelj
Ivica Šimićredatelj

Britanska dramatičarka Shelagh Stephenson debitirala je 1996. dramom 'The Memory of Water' na sceni londonskog Hampstead Theatrea, i iste godine za nju bila nagrađena Laurence Olivier nagradom za najbolju komediju. Isti je tekst 2002. adaptiran i za film, pod naslovom 'Before You Go' s Julie Walters u glavnoj ulozi.

Drama nazvana po fizikalnom fenomenu, a po kojem i voda pamti, pa kako onda ne bi ljudi, prati događaje oko tri ožalošćene sestre okupljene na pogrebu svoje majke. Mary je pomalo nezadovoljna uspješna liječnica, koja ima jednako uspješnog ljubavnika, također lječnika, koji je na žalost oženjen. Tereza je očigledno zadovoljna svojim drugim brakom, dok je Katrin je najmlađa i najnezrelija. Ona luduje za shopingom, za ludom odjećom, upropaštava život ljubavnim aferama i drogom.

Njih se tri pokušavaju dogovoriti kako pokopati mamu Vi koju, kao sablasno priviđenje u zelenoj haljini od tafta, vidi i čuje samo Mary... No razgovori oko pogrebnih angažmana otvorit će i Pandorinu kutiju njihovih prošlosti...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter