Naslovnica > Osobe > OSOBE > Iva Matija Bitanga

Iva Matija Bitanga

DATUM ROĐENJA:
GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:

1999. diplomirala na Likovnoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Rašića
2004. završila poslije diplomski studij scenografije kod prof. Louis Philippe Demers na Hochschule für Gestaltung u Karlsruheu
2002-2004 gost student u Klasse Jetelova na Duesseldorfskoj akademiji
Od 1995. bavi se scenografijom, kostimografijom, izradom lutaka i kazališnih plakata, a od 2001. radi zajedno s Leom Vukelićem.
Od 1995. aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. izlagala u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Karlovcu, Velikoj Gorici, Puli, Novigradu, Labinu, Umagu, Starom Gradu na Hvaru, Bolu na Braču, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Čakovcu, Ljubljani, Grazu, Laafeldu, Madridu, Karlsruheu, Duesseldorfu, Moskvi, Fremerie. Dobitnica nekoliko nagrada za likovne radove, te kostimografski i scenografski rad u kazalištu.
Pedagoškim radom bavi se od 1993. godine preko rada u francuskom vrtiću Alliance Francaise, povremenog rada u osnovnom školstvu, od 2009 kao voditeljica dramske grupe za scenografiju GLOP u okviru Dramskih studija dječjeg kazališta Dubrava, suradnica za kostimografske radionice pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, te kao vanjski predavač za lutkarstvo na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE