Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Sjećanje na Toma

Sjećanje na Toma

U znak sjećanja na Toma Gotovca, njegovi kolege Vlasta Delimar i Milan Božić izvest će niz performansa, od kojih je prvi na programu u kinu Europa 9. veljače točno u podne
Share on facebook
Share on twitter

Performans naslovljen 'Dva muškarca i jedna žena', a koji su 03.09. oko 6 sati ujutro u zagrebačkoj Ilici izveli Vlasta Delimar, Milan Božić i Antonio Lauer iliti Tomislav Gotovac, bio je posljednji zajednički rad tog zanimljivog trojca, jer je godinu dana kasnije Gotovac, nažalost preminuo.

No, upravo je Gotovčev ispraćaj na Mirogoju bio mjesto prvog posthumnog performansa kojim su Delimar i Božić odlučili nastaviti zajedničku misiju, a koja se ovih dana pretvara u projekt pod nazivom 'Apsolutni umjetnik'. Cilj mu je valorizirati rad Toma Gotovca izvođenjem akcija i performansa u hrvatskim gradovima u kojima je Gotovac djelovao.

Dio akcija bit će zabilježen na videu, neke će se zbiti u formi predavanja, a u konačnici bi dokumentacija cijelog projekta trebala biti dostupna u tiskanom i video obliku.

Projekt započinje u Zagrebu, na dan rođenja Tomislava Gotovca, točno u podne, u kinu Europa. Projekt će se nastaviti i izvan Hrvatske - u Veneciji, Beogradu, Berlinu, Londonu i Parizu, ali ne i u Osijeku i Puli, koji su odbili sudjelovati u ovom projektu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI