Naslovnica > VIJESTI > PLES > Vodimo vas na ‘Interface’

Vodimo vas na ‘Interface’

Najnovija predstava Zagrebačkog plesnog ansambla nakon uspješnog gostovanja u inozemstvu opet igra u ZeKaeMu, 3. i 4. prosinca, a mi za svaku od izvedbi imamo po 2 ulaznice!
Share on facebook
Share on twitter

Predstavom Interface u koreografiji  Snježane Abramović Milković, Zagrebački plesni ansambl obilježava punih 40 godina postojanja.

Predstava je premijerno izvedena 14. rujna na sceni Zagrebačkog kazališta mladih, a već 23. listopada uspješno je gostovala na sceni BITEF teatra u Beogradu.

Kako kaže službena najava:

Predstava za polazišnu točku istraživanja uzima odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti. Činjenica je da je granica našeg iskustva virtualnog i realnog sve poroznija, a iskustvo realnosti vrlo lako može postati ultimativnom iluzijom. Interface preuzima svjetove kompjuterskih igara, njihov grafizam i funkcije, baveći se načinom na koji iskustvo virtualnog afirmira nove potencijale razmišljanja o našim identitetima: poželjnim, fetišističkim, lažnim; mnoštvu identiteta kojima smo naseljeni. Ako slijedimo misao Gillesa Deleuzea, virtualno ne treba suprotstavljati realnom, već aktualnom, dok je realno suprotstavljeno mogućem. U tom smislu Interface propituje što iskustvo virtualnog donosi plesu, prvenstveno senzornom, perceptivnom kazališnom činu.

Prvu iduću prigodu da Interface i sami pogledate imate 3. i 4. prosinca od 20h na sceni ZeKaeMa. Ulaznice možete rezervirati kliknete li na željeni datum izvedbe, a možete ih i osvojiti pošaljete li nam do 30. studenog na adresu nagradna@www.teatar.hr odgovor na pitanje: tko sve igra u predstavi?

***

2 ulaznice za izvedbu 3.12. osvojila je Ivana Guberović, a za 4.12. - Ana Mulanović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE