Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Michael Jackson Cirkus. Du Soleil.

Michael Jackson Cirkus. Du Soleil.

Cirque du Soleil priprema dvije nove predstave inspirirane glazbom i životom Michaela Jacksona, a ulaznice za prvu u prodaju kreću već ovog vikenda.
Share on facebook
Share on twitter

Da kanadski cirkuski čarobnjaci Cirque du Soleil pripremaju predstavu inspiriranu kraljem popa, najavili smo vam još ovdje. No, danas nam stiže riječ kako neće biti riječ o jednoj, već od dvije predstave, a obje nastaju u suradnji s ostavštinom Michaela Jakcsona.

Prva od njih igrat će na turneji po 27 gradova, nazvanoj “Immortal World Tour”, a koja kreće iz Montreala, 2. studenog 2011, da bi potom obišla nekolicinu kanadskih gradova, te Las Vegas, Denver, Los Angeles i New York. Ulaznice kreću u prodaju već ove subote i to po cijenama od $50 do $250.

Predstava će biti najskuplja produkcija u povijesti Cirque du Soleil i stajat će cca 57 milijuna dolara, što je duplo više o prosječnog budgeta njihovih prethodnica. U predstavi će igrati više od 60 izvođača u koreografiji i režiji  Jamie Kinga /naslovna/, koji se specijalizirao za koreografiranje turneja velikih pop zvijezda poput Madonne (2001: Drowned World Tour, 2004: Re-Invention World Tour, 2008: Hard Candy Promo Tour, 2008/2009: Sticky & Sweet Tour), Britney Spears (2000/2001: Oops!... I Did It Again World Tour, 2006: Confessions Tour) ili Rihanne (2010: Last Girl on Earth Tour).

King je na predstavi radio pet mjeseci surađujući blisko s nasljednicima ostavštine Michaela Jacksona, a glavnu inspiraciju pronašao je, kaže u kućici na stablu Neverland rancha, tzv. “the giving tree”, koja će biti središnji dio scenografije.

Soundtrack za predstavu uključivat će poznate Jacksonove hitove u originalnim i remiksiranim verzijama, ali i nekolicinu dosad neobjavljenih songova, dok će sama koreografija citirati neke od poznatih trenutaka iz Jacksonovih spotova.

http://www.youtube.com/watch?v=Ym0hZG-zNOk

Detalji druge zajedničke produkcije Jacksonovih nasljednika i Cirque du Soleil još uvijek nisu objavljeni, no poznao je da će ta predstava premijerno biti izvedena tek po završetku Immortal turneje, te da zbog svoje veličine neće na turneju, već će se smjestiti u još neimenovanom Las Vegas casino hotelu.

Čim saznamo više - javimo!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI