Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ‘Balonu’ najviše nagrada 17. festivala glumca

‘Balonu’ najviše nagrada 17. festivala glumca

'Šovagoviće' za glumačka ostvarenja osvojili Barbara Nola, Slavica Knežević, Joško Ševo i Krešimir Mikić.
Share on facebook
Share on twitter
Nagrada 'Vanja Drach' za najbolju predstavu u cjelini, nagrada 'Fabijan Šovagović' za najboljeg glumca Krešimiru Mikiću i nagrada 'Ivo Fici' za najbolju mladu glumicu Ani Maras - sve to zajedno čini 'Balon' Teatra Exit i Teatra 2000 najuspješnijom predstavom 17. festivala glumca koji je sinoć završen svečanom dodjelom nagrada u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Žiri u sastavu Krunoslav Šarić, Snježana Sinovčić Šiško i Željko Vukmirica 'Šovagovića' je dodijelio i Jošku Ševi za ulogu u predstavi 'Škrtičina', Slavici Knežević ('Zečja rupa') i Barbari Nola ('Gola u kavezu'). U kategoriji mladih glumaca do 28 godina uz Anu Maras nagrađena je i Maja Posavec za 'Zečju rupu', najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade ima Jasmina Žiljak ('E moj Pinokio'), a najbolji kazališni plakat dizajnirao je Vanja Cuculić za Gavellinu 'Ilijadu 2001'. Posebno priznanje za doprinos njegovanju hrvatske baštine dodijeljeno je redatelju Himzi Nuhanoviću za predstave 'Inoče' u izvedbi Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI