Login za korisnike

Bok žurim, nazovi ili replika stoljeća

Adam i Eva krenuli su na put iz svog vremena u naše, te su ih zasula mnogobrojna pitanja: Kako nas je uteg vremena pritisnuo? Kako smo se zagubili? Koliko smo ubrzani, koliko nemamo sebe? Odgovore na njih potražite u KNAPu.

***

Na sceni Knapa u produkciji 'Teatra Grdelin'  bit će izvedena satirična komedija o ubrzanom životu današnjice 'Bok žurim, nazovi ili replika stoljeća'.

U predstavi se miješaju dvije razine: prva ima namjeru ismijati sadašnjost i sve okolnosti u kojima se ljudi osjećaju zarobljeni i sputani. Likovi Adam i Eva putuju iz  svoga vremena u današnje vrijeme i na tom putu traže odgovore na pitanja:  Kako nas je uteg vremena pritisnuo? Kako smo se zagubili? Koliko smo ubrzani, koliko nemamo sebe? Gdje ćemo i što možemo?

Druga razina, kako kažu autori, 'ukliještena u sadašnjost', u kojoj se isprepliću naše svakodnevne sudbine, postavlja pitanja: Gdje se možemo skriti, kako trpiti i gdje 'pobjeći'? Ima li mjesta za iluziju i kako je možemo sačuvati?

Autor teksta Ivica Mijačika, rođen  24.06.1955. u Makarskoj, diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je objavio više knjiga poezije među kojima su neke: 'Krijesnica u ljusci' (1989),  'Bijeg i dno' (1991) 'Kasni cvijet' (2002). 'Teatar Grdelin' uprizorio je njegovu tragikomediju 'Poletija gredelin iz žuja'  2001. Ivica Mijačika živi i radi u Zagrebu.

autorski tim
Ivica Mijačikaautor teksta
Alen Marinoblikovatelj svjetla
Đurđa Kunejkoreograf
Nenad Brkićskladatelj
Lada Martinac - Kraljdramaturg
Elvira Ulipkostimograf
Zoran Mužićredatelj

izvođači
Davor Svedružić
Helena Minić Matanić
Pero Juričić

Odgovori