Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Glumački festival u Krapini prvi put u ljetnom terminu

Glumački festival u Krapini prvi put u ljetnom terminu

Glumački festival u Krapini i po Zagorju održat će se od 18. lipnja do 4. srpnja u tridesetak gradova i mjesta Hrvatskog zagorja i publici ponuditi 32 predstave, najavljeno je u utorak u Krapini.
Share on facebook
Share on twitter

Festival u Festivalskoj dvorani u Krapini otvara komedija Roberta Krajinovića "Šund naš svagdašnji", u produkciji Adam scene iz Zagreba, a osim predstava, gledatelje tijekom festivala očekuju koncerti, književne večeri te brojni drugi sadržaji.

Festival se prvi put održava u ljetnom terminu, u sklopu manifestacije Ljeto u Krapini 2021, a organizator je Kulturna udruga GFUK, dok su suorganizatori Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica grada Krapine. Osim u Krapinsko-zagorskoj županiji, predstave će se igrati i u dijelu Varaždinske te Zagrebačke županije, ali i izvan granica Hrvatske.

"Posebno mi je drago da unutar festivala nastavljamo suradnju s Hrvatskim kulturnim društvom iz Gradišća i ove godine, drugu godinu zaredom, imamo čak dva gostovanja", rekao je Adam Končić, predsjednik udruge GFUK, zahvalivši Ministarstvu kulture i medija koje je, kazao je, imalo sluha i podržalo gostovanje u Gradišću.

Končić je rekao i kako će ove godine po prvi put gostovati u Zaprešiću te u općini Gornja Stubica, a ostvarena je i suradnja s Muzejima hrvatskoga zagorja u kojima će biti igrane neke od predstava.

Glumački festival u Krapini i po Zagorju podržavaju Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI