Naslovnica > VIJESTI > 12. glumački festival u Krapini

12. glumački festival u Krapini

Od 26. travnja do 12. svibnja održat će se 12. glumački festival u Krapini - GFUK tijekom, koji će publici u Krapini i još 28 mjesta Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije publici ponuditi ukupno 33 izvedbe.
Share on facebook
Share on twitter

Središnji dio GFUK-a održavat će se u Krapini tijekom tri vikenda, ali će i ove godine kazališne predstave gostovati i u brojnim gradovima i općinama, u sklopu dijela manifestacije “GFUK i po Zagorju”.

Predsjednik Kulturne udruge GFUK Adam Končić najavio je da će u Krapini biti izvedeno pet predstava, četiri za odrasle i jedna za djecu, a u 28 gradova i mjesta u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji izvest će se osam naslova.

Program u Krapini počet će u petak, 26. travnja, premijerom predstave Mila Show Mile Elegović.

Nakon premijere, Festival se u Krapini nastavlja  predstavom "Pod hitno na hitnu" Ljubomira Kerekeša, u izvođenju varaždinskog Kerekesh Teatra. U petak, 4, svibnja, na rasporedu će biti predstava Renea Bitorajca "Ništa ljubav, samo sex" koju će izvesti Luda kuća iz Zagreba, a dan poslije glumci zagrebačkog kazališta Trešnja izvest će predstavu "Carevo novo ruho" rađenu prema tekstu Hansa Christiana Andersena. I za kraj, u subotu, 11. svibnja, u Krapini će biti izvedena predstava Ivana Lea Lema "Cabaret preko veze" u izvođenju SK Kerempuh i kazališta Moruzgva iz Zagreba.

U sklopu manifestacije GFUK i po Zagorju bit će izvedeno osam predstava. Tako će u Mariji Gorici, Novom Marofu, Višnjici i Golubovcu publika moći pogledati komediju Pokopaj me nježno, u Zlatar Bistrici, Loboru, Tuhelju i Oroslavju predstavu Samo preko njega mrtvog Renea Bitorajca, u izvođenju Lude kuće i Vesele  republike iz Zagreba, dok će u Vinici, Desiniću, Donjoj Voći i Maču biti igrana predstava Ladislave Prežigalo Idi pa vidi koju će izvoditi glumci Teatra na Trešnjevci i Adam scene. Zagrebački Hit teatar će u Humu na Sutli, Klanjcu, Mihovljanu, Pregradi, Konjščini, u Mokricama, Svetom Iliji i Brdovcu izvoditi predstavu Ive Srnec Metoda za brak, a u Donjoj Stubici i Bedekovčini publiku će nasmijati kazalište Moruzgva i Ludens teatar iz Zagreba predstavom Ane M. Harmander Brodolomke. Predstava Krtice Jana Kerekeša bit će izvedena u Zaboku i Bistri, a u Stubičkim Toplicama i Dubravici publika će moći pogledati predstavu Ladislava Prežigala Nikad nije prekasno u izvođenju KU Gfuk iz Krapine. U Zlataru pak će nastupiti Mia Begović sa svojom predstavom Sve što sam prešutjela.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE