Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 2. GFUK

2. GFUK

2. glumački festival u Krapini iliti GFUK, održavat će se u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina od 16. do 26. travnja i to uz jaku potporu s državne televizije.
Share on facebook
Share on twitter

Drugi glumački festival u Krapini posvećen je Ljudevitu Gaju povodom 200-te obljetnice njegova rođenja, no tome uprkos otvara ga predstava S ljubavlju, Janis Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija'. Prva izvedba je u četvrtak, 16. travnja, u 16 sati, a druga izvedba i svečano otvorenje Glumačkog festivala planirali su za 20 sati.

Na festivalu će sudjelovati i Kazališna družina 'Glumci u Zagvozdu', Zijad Sokolović, Kazalište Mala scena, Ludens teatar Koprivnica, Teatar Exit, Glumačka družina Histrion, HNK Varaždin, Kazalište Virovitica i Kazalište Pozor.

No, uz sve navedeno, festival se na službenim stranicama diči i porukom podrške jedne HTV-ove urednice, a koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

u vremenu koje, ne slučajno već planski, prijeti otuđenju svakog čovjeka i brisanju nacionalnog identiteta, svakako me raduju svjesni i odgovorni ljudi, koji svoju darovitost ne nose samo sebi za korist,
već i svojoj zajednici. "Srce" Hrvatske, naπe Hrvatsko Zagorje, Krapina, NIJE dovoljno zastupljeno u našim medijima, ali ne samo krivicom njih samih, već i Vas, koji djelujete ili živite u tom dijelu naše  Domovine.

No, ponajprije slabošću, nesnalaženjem i nedovoljnom hrabrošću onih koji promiču, najprije sebe i svoje interese, kako na TV tako i drugdje. Znate, oni ne mogu shvatiti da raspored njihovih prioriteta nije pravilan, i da će čineći za svoju zajednicu i dom, biti i sami nagrađeni. Ali, budite mirni, jer svatko za svoja (ne)djela ipak odgovara. Stoga, u vašem osnivanju, vidim dobru volju i svijetlo nade, na koje nas upućuje već i mjesto sjedišta Udruge, šetalište Hrvatskog preporoda. Pa, taj preporod i potvrdite.

Želim Vam dobro u svakom koraku, razboritost u odabiru suradnika, i još više mudrosti vodstvu Vašeg GRADA KRAPINE, u prepoznavanju onoga tko im se i što nudi.

Blagoslov Vam i mir!

Lejdi Oreb, voditeljica i urednica u HRT

Nakon svega ovoga ostaje nam još samo objaviti program festivala:

16. travnja 2009. u 16 & 20h

ZGK Komedija: S LJUBAVLJU, JANIS


17. travnja 2009.

Kazališna družina "GLUMCI U ZAGVOZDU": CINCO I MARINKO

18. travnja 2009.
Zijah A. Sokolović:  CABARES CABAREI

19. travnja 2009.
Kazalište Mala scena: KAKO ŽIVI ANTUNTUN

19. travnja 2009.
Teatar EXIT: KAUBOJI

23. travnja 2009.
HNK Varaždin: BIJELI KLAUN

23. travnja 2009.
Kazalište Pozor: ŽENIKOVI JADI

24. travnja 2009.
LUDENS TEATAR KOPRIVNICA: NORMANOVSKA OSVAJANJA

25. travnja 2009.
GD Histrion: LEGENDA O SVETOM MUHLI iliti AL' SU JE(B)LI STARI VLAJI

26. travnja 2009.
Kazalište Virovitica: LJUBAV JE BOL

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI