Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Komedija par excellence: Adam Končić umjesto Nike Pavlovića

Komedija par excellence: Adam Končić umjesto Nike Pavlovića

Zagrebačka Skupština smijenila je danas Niku Pavlovića nakon čak 27 godina s mjesta ravnatelja Gradskog kazališta Komedija, a umjesto njega na vrat na nos imenovala glumca te kuće.
Share on facebook
Share on twitter

Zagrebačko kazalište Komedija jedno je od najskupljih u državi - ne samo zato što se bavi jednom od najskupljih kazališnih disciplina - mjuziklom, nego i zato što to radi u dvorani s premalim gledalištem i uz milijunske dugove koje porezni obveznici svako malo saniraju.

Da po novom isti iznose preko tri milijuna kuna, premda je ravnatelj Niko Pavlović tvrdio drukčije,  'primilo je na znanje' Kazališno vijeće te kuće, a potom - na poticaj vlasnika, Grada Zagreba, zatražilo i dodatna objašnjenja.

Kad ona nisu 'upalila' vijeće je prije mjesec dana zatražilo od SKupštine da Pavlovića smijeni, e da bi u zadnji čas svoju odluku povuklo obrazlažući taj potez 'nedovoljnom pripremljenošću'.

Danas, mjesec dana kasnije, s identičnom argumentacijom, odluka o Pavlovićevoj smjeni našla se opet na Dnevnom redu Skupštine i  - prošla. No, ne bez iznenađenja.

Naime, suprotno svim dokumentima koji su bili objavljeni kao priprema za današnju sjednicu, vršiteljem dužnosti ravnatelja Komedije nije umjesto Pavlovića imenovana njegova poslovna tajnica, Petra Topolovšek, inače diplomirana socijalna radnica, već - glumac te kuće, Adam Končić.

Glasine o toj 'promjeni smjera' krenule su kolati jutros, kad je na vrat na nos sazvano Kazališno vijeće Komedije kojem je Nepoznat Netko šapnuo da svoju dojučerašnju kandidatkinju zamijene - Končićem. Medijski istupi koji su slijedili tijekom jutra objasnili su 'otkud puše vjetar' - Končićevo imenovanje tražio je HDZ.

Končić je diplomirao glumu na ADU, a u Komediji je na angažmanu od 2002. godine. Osim u matičnoj kući često igra i u Histrionima, zlobnici bi rekli i češće, a u politici je aktivan od 2010. godine. kad je potpisao pismo podrške Milanu Bandiću.

U međuvremenu se skrasio uz HDZ, pa je 2013. aktivno sudjelovao u njihovoj stranačkoj kampanji, kao uostalom i na posljednjim izborima.

Osim glumačkog i političkog, Končić je i poduzetničkog duha pa je 2008. pokrenuo Glumački festival u Krapini ili kraće GFUK i to kao predsjednik udruge koja rečeni festival organizira. Na festivalu su, pak, mahom gostovale predstave iz kazališta u kojem je Končić zaposlen - ergo iz Komedije, te onog gdje najviše honorari -  Histriona, no dana dašanjeg to nikome nije upalo u oko kao sukob interesa.

Za te i takve zasluge, netko iz HDZ intervenirao je jutros i zatražio hitnu sjednicu Kazališnog vijeća na kojoj je ime Petre Topolovšek zamijenjeno Končićevim, a odluka o novom imenovanju vršitelja dužnosti našla se pred zagrebačkim zastupnicima negdje oko 13 sati, dakle u vrijeme kad je sjednica već 'debelo' trajala.

Protiv odluke o njegovu imenovanju glasali su tek SDP i HNS.

Iz istih izvora saznajemo i da će natječaj za novog ravnatelja Komedije biti raspisan odmah po Uskrsu, a tko je favorit na istom ne treba ni spominjati.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE