Search
Close this search box.

Apel za spas HNK u Zagrebu prikupio 450 potpisa

Potpisi na apel pokrenut koncem siječnja i dalje pristižu.

Podsjetimo, nakon višemjesečnog skandala u središnjoj nacionalnoj kazališnoj kući, 12 doajena hrvatske kulture pokrenulo je 20. siječnja apel za spas te kuće.

"Mi, dolje potpisani umjetnici i kulturni djelatnici, izražavamo najoštriji prosvjed protiv stanja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu i metoda kojima se služi aktualna uprava na čelu s Dubravkom Vrgoč te osobito protiv neprihvatljiva odnosa prema umjetnicima i zaposlenicima.", napisali su među inim, tražeći žurnu smjenu aktualne uprave.

Apel je do danas prikupio više od 450 potpisa, uključujući i one nemalog broja zaposlenika HNK u Zagrebu, ali i tzv. 'običnih gledatelja', kao i uglednih kazališnih i opernih umjetnika iz inozemstva.

Tako je među potpisnicima zvijezda Metropolitan Opere, bariton Željko Lučić, ali i tenor Michael Robert Hendrick koji je proteklih godina bio čest gost HNK u Zagrebu, kao uostalom i kontraltistica Zlatomira Nikolova. Među potpisnicima su i prvakinja Opere SNG Ljubljana, Martina Zadro, te Jelena Kordić, mezzosopranistica Nacionalnog kazališta u Mannheimu, ali i Srboljub Dinić, glazbeni ravnatelj Državnog orkestra i Državnog kazališta u Braunschweigu, dirigent Gianluca Marciano, redatelji Kurt Joseph Schildknecht, Zlatko Paković, te Naum Panovski i brojni drugi.

Apel ćete u cijelosti pronaći ovdje.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE