Naslovnica > VIJESTI > Emisija Dramskoga programa Hrvatskog radija nominirana za nagradu BBC-ja

Emisija Dramskoga programa Hrvatskog radija nominirana za nagradu BBC-ja

Kratka radiofonska drama (znakovitoga naslova) 'Potres', nastala u produkciji Dramskoga programa Hrvatskog radija, a zasnovana na istoimenoj pripovijetci Janka Polića Kamova nominirana je za BBC Best European Audio Drama 2021.
Share on facebook
Share on twitter

Kratka forma 'Potres' je premijerno emitirana na 1. programu HRA u listopadu 2019. u redovitom ciklusu Male forme, a na međunarodnom radiodramskom festivalu Prix Nova u Bukureštu 2020. osvojila je srebrnu nagradu.

Prozu Janka Polića Kamova za radio je prilagodio Ivan Vulić, u ulozi Kamova je glumac Rakan Rushaidat, a u ostalim ulogama Dado Ćosić i Frano Mašković. Skladatelj je Maro Market, tonska majstorica Lana Deban, urednica Katja Šimunić, a redatelj Dario Harjaček.

U konkurenciji za naslov Najbolje europske audio drame koju u ožujku 2021. na svečanoj ceremeniji u Radio Theatre u Londonu dodjeljuje BBC, nalaze se i dramska radiofonska djela iz Španjolske, Švicarske, Irske, Češke i Austrije.

Kratku radiofonsku dramu Potres pronađite u slušaonici multimedijske usluge HRT.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI