Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Izlazak Europske unije iz Hrvatske

Izlazak Europske unije iz Hrvatske

Večeras, u utorak, 30. 6. 2020. u 20 sati u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3) Domino zaključuje svoj projekt 'Budućnost političkog performansa' obilježavanjem završetka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.
Share on facebook
Share on twitter

Naslanjajući se na alternativnu proslavu ulaska Hrvatske u EU koju je 2013. režirao Željko Zorica Šiš u produkciji Domina, na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU hommageom Šišu Domino podvlači crtu i poziva vas da nam se pridružite na simboličnom izlasku EU iz Hrvatske.

Tom će prilikom premijerno prikazati kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. KroaTisch - EU Freundschaft, Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom organiziraju i panel diskusiju Podvlačimo crtu - 7 godina kasnije na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Sudjeluju Nora Krstulović, Siniša Labrović i Sanja Sarnavka, a panel moderira Jelena Berković.

Događaj će obogatiti umjetnička instalacija Siniše Labrovića Navlažena domovina koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave. Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

Ulaz je slobodan, a organizatori naglašavaju i da poštuju epidemiološke mjere te vas dezinficijens i maske čekaju na ulasku.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI