Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Poziv mladim umjetnicama i umjetnicima za sudjelovanje u umjetničkom projektu ‘Komplex’

Poziv mladim umjetnicama i umjetnicima za sudjelovanje u umjetničkom projektu ‘Komplex’

Umjetnička organizacija ARTERARIJ raspisuje natječaj za najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu: Govor mržnje na društvenim mrežama.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj je namijenjen studentima/icama režije i dramaturgije završnih godina Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i onima koji su u protekle dvije godini završili istoimeni studij.

Arterarij je organizacija s djelovanjem u kulturi koja nastoji poticati i provicirati nove umjetničke tendencije u kazalištu s naglaskom na projektima koje propituju društvenu stvarnost. U proteklih nekoliko godina Arteraij je realizirao nekoliko uspješnih kazališnih produkcija, te međunarodnih projekata. Projekt Pogledajme dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za poseban doprinos kazališnoj umjetnosti, 2017. godine. U 2019. godini Arterarij želi iskoristiti svoja znanja i resurse da bi otvorio prostor mladim i perspektivnim kazališnim umjetnicima. Sukladno svojim načelima, odlučio se to učiniti putem javnog natječaja. Putem natječaja bit će odabran jedan režijski i jedan dramaturški koncept, te će odabrani redatelj i dramaturg zajedno raditi na projektu.

Novi projekt radnog naslova KOMPLEX bavi se društvenim problemom govora mržnje. Svoju inspiraciju crpi iz neprimjerenih komentar u virtuelnom svijetu (društvene mreže, internetski portali) «Kako dolazi do govora mržnje? Što ga potiče i na koji način mi kao društvo na njega odgovaramo? Koje su posljedice govora mržnje? Ako ga ignoriramo i ne reagiramo, postajemo li suučesnici? Koje emocije dovode do govora mržnje i koje emocije izazivaju govor mržnje?»

Rezultat rada mladog tima umjetnika bit će profesionalna kazališna predstava u produkciji Arterarija uz potporu Ministarstva Republike Hrvatska i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Planirani period rada na projektu je od 15. lipnja - 01. srpnja, dok su probe za predstavu planirane od 01. rujna - 05. listopada.

Uvjeti prijave: Prijavitelji se prijavljuju samostalno,a mogu poslati najviše jedan redateljski koncept u opsegu do dvije kartice tekst. Isti uvjeti vrijede i za dramaturški predložak uzimajući u obzir da će u produkciji sudjelovati dvoje glumaca/ica izabranih kroz audiciju.

Prijava dodatno treba sadržavati:

Redatelj/ica: • životopis autora/ice, fotografije dosadašnjih radova po izboru i kontakt podatke
Dramaturg/inja: • životopis autora/ice i kontakt podatke

Arterarij osigurava: • autorske honorare redatelju i dramaturgu • dva profesionalna glumca za rad na produkciji • konzultacije sa suradnicama/cima Arterarija iz područja zagovaranja ljudskih prava • prostor za rad • tehničku i administrativnu podršku projektu

Prijave se šalju na arterarij@gmail.com u pdf. formatu, najkasnije do 01. svibnja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE