Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Ljetne noći Teatra Exit 2018.

Ljetne noći Teatra Exit 2018.

Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt ove godine traju od 27. lipnja do 4. kolovoza.
Share on facebook
Share on twitter

Ovogodišnji program otvara Zijah Sokolović monodramom CABAres CABArei, a na programu će bit i niz EXITovih repertoarnih naslova poput Njuški, SHAKEspearea na EXit, Ja, tate!, Kako misliš mene nema?!', Taksimetra... a planirana su i tri regionalna te tri domaća gostovanja.

Sjeveroistok Torstena Buchsteinera u režiji Jane Maričić, nastalu u produkciji Beo Arta 2015 i BITEF Teatra iz Beograda, bavi se istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno kazalište i zahtjevala od Rusa da povuku svoje trupe iz mjesta Groznog.

Beton mahala, dramske grupe Joj, evo ovi iz Novog Pazara u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, nagrađivana je predstava koja progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja. U Srbiji je izazvala brojne kontroverze, a u njihovom matičnom gradu lokalni su je političari zabranjivali.

Neuručena pisma Kulturnog centra Beograd, u izvedbi Dušanke Stojanović Glid i Gorana Jevtića, virtualna su prepiska dvoje velikih pisaca - Isidore Sekulić i Alberta Camusa.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati predstavu Ubojstvo u klubu Quasimodo PlayDrame iz Splita i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u režiji Elvisa Bošnjaka, zatim Konstelacije prema tekstu Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić, čija se premijera tek očekuje na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, te nagrađivanu Posljednju Freudovu seansuprema tekstu Marka St. Germaina Kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca.

Detalje programa uskoro objavljujemo u našem Kalendaru.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI