Search
Close this search box.

Jubilej Multimedijalne kolibe

Ovog petka i subote, 15. i 16. lipnja u zagrebačkom &TD-u, Savska 25, Multimedijalna koliba koju su osnovale plesna umjetnica Zrinka Šimičić Mihanović i dramaturginja i radiofoničarka Pavlica Bajsić Brazzoduro, obilježava 5 godina postojanja.

Multimedijalna koliba je, kažu njezine osnivačice, 'imaginarno utočište, eksperiment, u kojem stvaramo u zajedništvu i različitosti medija, disciplina i generacija pružajući jedni drugima podršku, specifična znanja, vježbajući samoorganizaciju i pritom sami stvarajući kontekst i kontinuitet.', te dodaju:

'Ovom se rođendanskom prilikom želimo na jednom mjestu okupiti u što većem broju, publika i naši autori/ce, izvođači/ce, te nazdraviti zajedničkom petogodišnjem trudu stvaranja i istraživanja susreta, plesa i drugih medija, kao i radija i kazališta.'

 

U petak, 15. lipnja u 20:30h, posebnom izvedbom Hoerspiela: male igre za slušanje (i gledanje) prisjećajuse onog kojeg više nema među nama: novinara, pisca, glazbenika i radijskog autora Ante Perkovića. Hoerspielu prethode 2 polusatne forme iz ciklusa Plana za bijeg u 17:30h.

U subotu, 16. lipnja u 11h, dva premijerna naslova dječjih predstava, plesna: Sadi gradi autorice Zrinke Šimičić Mihanović u izvedbi pjevačice Dade Horvat i plesačice Ivane Pavlović, te radiofonijska: Drvo koje je pjevalo, grupe studenata Dramske, Glazbene i Likovne akademije, Hrvoja Korbara, Nine i Mare Bajsić, Jasmine Bojić u suradnji s violončelistom Stanislavom Kovačićem i glumicom Marijom Šegvić.

Nakon piknika i koncerta Nine Bajsić i članova radiofonijskog ansambla, rođendanska proslava zaključuje se  zatvaramo izvedbom "Nestajanja", plesnog istraživanja iskustva somatskih praksi u Francuskom paviljonu u 17h.

Program se odvija u sklopu 15. Velesajma kulture Studentskog centra u Zagrebu.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE