Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > I Odbor za kulturu protiv Ljuboje, u četvrtak konačna odluka

I Odbor za kulturu protiv Ljuboje, u četvrtak konačna odluka

Zagrebačka gradska skupština u četvrtak će glasati o prijedlogu za imenovanje Danijela Ljuboje ravnateljem ZKM, nakon što su taj prijedlog već odbacili gradonačelnik i dva nadležna odbora.
Share on facebook
Share on twitter

Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih provelo je natječaj za imenovanje ravnatelja te kuće, te od dvije pristigle prijave - one aktualne ravnateljice Snježane Abramović Milković i glumca Danijela Ljuboje - odabralo potonju.

No, takvu njihovu odluku odbio je potvrditi zagrebački gradonačelnik, potom i Odbor za izbor i imenovanja, a jučer i Odbor za kulturu. Naime, na tom matičnom odboru prijedlog je odbijen sa dva glasa protiv, jednim za i jednim suzdržanim.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/06-Izvješće-odbora-za-kulturu.pdf

Iz svega se toga da zaključiti kako su šanse da Ljuboja u četvrtak, 22. veljače bude izabran većinom glasova u Skupštini - minimalne, no rasprava će svakako biti zanimljiva.

Ukoliko prijedlog ne prođe, Kazališno vijeće trebalo bi u što skorijem roku raspisati novi natječaj.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE