Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Osvojite besplatan prijevod i promociju svoje drame!

Osvojite besplatan prijevod i promociju svoje drame!

Uvjereni ste da imate dobar dramski tekst, ali nema te sredstava da ga prevedete i promovirate u inozemstvu? Evo rješenja...
Share on facebook
Share on twitter

Portal Drame.hr objavljuje svoj peti natječaj za financiranje prijevoda  drama na strane jezike. Natječaj je otvoren od 15.7.2017. do 15.9.2017., a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Jelena Kovačić, dramaturginja; Selma Spahić, redateljica te Lana Šarić, dramatičarka i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drame koja bude izabrana za prevođenje. Prijevod će u skladu s mogućnostima uredništva biti promoviran u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačite i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od siječnja 2018. godine.

Također, mole se autori koji su od rujna 2016. godine, kad je završio prethodni natječaj, do dana objave ovogodišnjeg natječaja poslali dramu da kontaktiraju uredništvo e-mailom i potvrde žele li da im tekst uđe u selekciju. Ako autor ima više tekstova objavljenih na portalu u tom periodu, molimo da nam naznači s kojim se tekstom želi natjecati jer će
u ovogodišnju selekciju moći ući samo jedan tekst istog autora.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI