Svečana proslava 20 godina Hrvatskog centra Assitej

U Kazalištu Virovitica, 25. studenog 2016. godine u 19 sati održati će se Svečana proslava 20 godina Hrvatskog centra Assitej.

Proslava započinje u predvorju kazališta u 18:30 sati sa otvaranjem izložbe festivalskih plakata iz proteklih 20 godina rada našeg centra te osvrtom na knjigu “Zvonko Festini - Karizmatični bard hrvatskog lutkarstva”. Dodjelom priznanja na pozornici, zahvaliti ćemo se svima koji su doprinijeli radu i razvoju Hrvatskog centra Assitej i hrvatskog kazališta za djecu i mlade u cijelosti. U sklopu svečanog programa dodijeliti će se nagrade za umjetnička ostvarenja sa posljednjeg 19. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade iz Čakovca ove godine.

Hrvatski centar Assitej je organiziran kao nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija profesionalnih kazališta za djecu i mlade i hrvatskih profesionalnih kazališnih djelatnika osnovana na osnivačkoj Skupštini 27. ožujka 1996. godine.

Unutar Udruge djeluje i mreža profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade koja predstavlja organizacijski oblik djelovanja u području kazališnoga odgoja i stvaralaštva djece i mladih.

Udruga trenutno broji 25 profesionalnih kazališta za djecu i mlade te 10 pojedinačnih članova iz čitave Hrvatske. Unutar nje djeluje 18 profesionalno vođenih kazališta, odnosno dramskih studija.

Svake godine organiziramo Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Čakovcu te Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade u Bjelovaru.

Također, zajedno sa Hrvatskim centrom UNIMA organiziramo proslavu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade 20. ožujka i Svjetskog dana lutkarstva 21. ožujka.

Program organiziraju Hrvatski centar Assitej i Kazalište Virovitica.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE