Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Grad i poezija nepripadanja

Grad i poezija nepripadanja

Predstavljanje prvog autorskog petoknjižja slam poezije u Hrvatskoj zbit će se u petak, 25. studenoga na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.
Share on facebook
Share on twitter

Svi ljubitelji slama i oni koji će to tek postati - društveno angažirane ritmičke poezije - u kontekstu šire definicije obrazovanja, koja obuhvaća društveni i umjetnički angažman, pozvani su na jedinstven događaj u petak, 25.11.2016. u 19h u dvorani A Fakulteta političkih znanosti u Lepušićevoj 6: predstavljanje prvog autorskog petoknjižja slam poezije u Hrvatskoj iz pera jednog od najproduktivnijih i najupečatljivijih pjesnika zagrebačke scene Žarka Jovanovskog.

Teme konzumerizma i nacionalizma isprepliću se s osjećajem nepripadanja labirintu grada u kojemu ogoljeni stihovi Žaretovog slama progovaraju o problemima (ne)vidljivosti, banalnosti i skrivenih svjetova svakodnevnog života.

Uz komentar komparatistice književnosti Tanje Žarić i razgovor s publikom, nastupit će i gost pjesnik Siniša Matasović čiji prvijenac u izdanju Matice Hrvatske propituje tranzicijski Sisak ("Sisak se uspješno pretvara da spava").

Nakon predstavljanja petoknjižja slijedi druuženje u Tvornici kulture.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE