Naslovnica > VIJESTI > Natječaj za Pina Bausch stipendije

Natječaj za Pina Bausch stipendije

Rok za prijave ističe 15. rujna 2017.
Share on facebook
Share on twitter

Otvoren je međunarodni natječaj za dodjelu stipendija za ples i koreografiju kojeg provode Kunststiftung NRW (the Arts Foundation of North Rhine-Westphalia) i Fondacija Pina Bausch. Svake godine se odobravaju najviše četiri stipendije koje uključuju boravak u trajanju od 3-6 mjeseci u Wuppertalu, financijsku podršku, profesionalno usavršavanje i sudionicima daju priliku da javnosti predstave svoje programe. Rok za prijavu je 15. rujna 2017.!

Ova stipendija nije projektni fond niti je usmjerena na razvoj novih djela!

Stipendije Pina Bausch omogućuju plesačima i koreografima iz cijelog svijeta da otkriju nove forme ekspresije kao privremeni članovi plesnog ansambla po vlastitom izboru i da otkriju nove plesne tehnike s renomiranim koreografima.

Cilj ove stipendije je omogućiti sudionicima da prošire vlastiti plesni repertoar i da otkriju nove, vlastite oblike ekspresije kako bi razvili nove umjetničke karakteristike, što će u konačnici i javno prezentirati u Wuppertalu.

Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI