Search
Close this search box.

Studentski ‘Plan za bijeg’

Ove godine ciklus malih radiofonijskih izvedbi 'Plan za bijeg' Multimedijalne kolibe iz Zagreba nosi podnaslov: radio kao mjesto otpora.

Ovogodišnji radiofonijski izvedbeni serijal malih formi će u  potpunosti biti realiziran od strane mladih autora/ica Radija Koji Je Tu Prije Radio (proizašao iz prošlogodišnjeg projekta MIJENE SRCA Muzeja prekinutih veza)  i studenata/ica Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti (odsjek animiranog filma i novih medija).
Gostujući umjetnik trećeg PLANA ZA BIJEG dolazi iz Australije, radi se o renomiranom i nagrađivanom sound art i radijskom umjetniku Colinu Blacku. Black će održati predavanje i trodnevnu radionicu s 14 studenata i studentica, a rezultate zajedničkog rada predstavit će publici PLANA ZA BIJEG.

PLAN ZA BIJEG je godišnji ciklus Multimedijalne kolibe zamišljen kao otvoreno igralište kratkih izvedbenih formi s ciljem poticanja istraživanja susreta radiofonije i kazališta započetog predstavom HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) Pavlice Bajsić Brazzoduro.

Umjetničke voditeljice PLANA ZA BIJEG su Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić.
RASPORED:

četvrtak,  27.10. 2016. 12:00 -13:30

Predavanje Colina Blacka:  “Duboki i bogati zvučni krajolici i kreativni audio”
ALU, Odsjek animiranog filma i novih medija, velika predavaona, Ilica 85, kod Britanca
ulaz besplatan, otvoreno za svu zainteresiranu javnost!

Australski sound art i radijski umjetnik, Colin Black,  predstavit će svoje različite pristupe u stvaranju kreativnih audio radova, bogatih u zvuku i kompleksnih u značenju. Njegova umjetnička praksa usmjerena je na proces stvaranja višeslojne i intimne slušne geografije u kojoj je prisutan ljudski otisak.

subota, 29.10.2016.  17-19h

ALU – Ozafin,  zgrada Slave Raškaj, Ilica 83, kod Britanca

ulaz 15kn/10kn

premijere malih radiofonijskih izvedbi:

1. ---Nekoliko glasova nestalih u zraku---
autorsko-izvođački tim:
Vedran Živković, Tin Dožić, Nina Bajsić, Espi Tomičić i Maruška Aras
***
Audio -izvedbena forma koja polazi od pretpostavke da bi tišina tijela mogla biti prapočelo svih ljudskih sloboda. U njoj se nalazi glas. Strujom izdahnutog zraka, glas putuje, nadilazeći tijelo, istovremeno se vraćajući svom izvoru, tišini tijela. U tom krhkom događaju, poništavajući samog sebe kao zvuk, vlastiti glas lako nam može promaknuti. Dovoljno je da u blizini nema nikoga da ga čuje. Kako sačuvati glas? Je li dovoljno sjećanje? Naše, ili tuđe. Zapis. Možda su dovoljne niti vune. Govor je tkanje. Tkanje tisuću tankih niti koje se otapaju u zraku.

2. ----Ne mogu nastaviti. Nastavit ću----
prema motivima romana Samuela Becketta „Neimenjivi“
izvodi: Marija Šegvić, režija: Hrvoje Korbar, dramaturgija: Sunčica Sodar, zvuk&slika: Antonija Bačić
***
Posljednja rečenica posljednjeg romana Beckettove Trilogije postaje i prva rečenica i polazišna točka. Kako nastaviti kad se više ne može nastaviti? Kako govoriti kad se ne smije govoriti, kad se ne može govoriti i kad se nema kome govoriti? Beckettovo lice ostvaruje svoju egzistenciju u govoru, u osluškivanju šumova, koraka, tišina, vlastitog i tuđeg glasa, u maštanju o novim mjestima i krajolicima iz prošlosti. Ono se odupire samoći, odupire se tišini, odupire se prijetnji nestajanja i odumiranja.

3. rezultati radionice s Colinom Blackom
sudjeluje 14 polaznika/ica (ADU, Ozafin ALU, Radio Koji Je Tu Prije Radio)

nedjelja, 30.10.2016.   12-14h

ALU – Ozafin,  zgrada Slave Raškaj, Ilica 83, kod Britanca

ulaz 15kn/10kn

reprize svih malih radiofonijskih izvedbi od subote

Ovogodišnji PLAN ZA BIJEG ostvaren je u suradnji umjetničke organizacije Multimedijalna koliba i Odsjeka za animirani film i nove medije (ALU Zagreb).

Izvršna produkcija: Nina Križan za Multimedijalnu kolibu i Ana Hušman za ALU

Dizajn vizualnih materijala: Klasja Habjan & Zita Nakić

Medijski pokrovitelj: Radio STUDENT.

Programi PLANA ZA BIJEG sufinancirani su sredstvima Ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE