Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Najbolje na domaćoj sceni suvremenog plesa

Najbolje na domaćoj sceni suvremenog plesa

Glasovima članova Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Udruge profesionalnih plesnih umjetnika 'PULS' odabrani su laureati nagrada za najbolje u domaćem plesu.
Share on facebook
Share on twitter

Dodjela se zbila u srijedu, 5. listopada, su u Zagrebačkom plesnom centru.

Nagrada za najbolju pojedinačnu izvedbu dodijeljena je Petri Chelfi /naslovna fotografija/ za izvedbu u predstavi Spone, nagradu za najbolji izvođački ansambl /kolektivnu izvedbu dobio je izvođački ansambl predstave Glečer, nagrada za najbolju koreografiju dodijeljena je Ireni Mikec za koreografiju u predstavi O usamljenosti i ljudima, a nagrada za najperspektivniju umjetnicu Matei Bilosnić za rad na predstavi Botanike.

Ove su godine iznimno dodijeljene 2 posebne nagrade koju dodjeljuju Upravni odbori obje udruge:

Ivančici Janković za dugogodišnji stručni pedagoški rad kojim je bitno doprinijela obrazovnoj vertikali u obrazovanju mladih plesača te uspješno odgojila mnoge generacije plesnih umjetnika od kojih je velik broj danas na profesionalnoj plesnoj sceni RH.

Druga posebna nagrada dodijeljena je Zadarskom plesnom ansamblu povodom 25-godišnjice djelovanja te za sustavan rad na decentralizaciji i profesionalizaciji plesne umjetnosti u Hrvatskoj.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI