Naslovnica > VIJESTI > Posthumna premijera Pandurove predstave

Posthumna premijera Pandurove predstave

Mariborska Drama otvara sezonu predstavom Brezmadežna/Inmaculata, s kojom se na tamošnju scenu planirao vratiti Tomaž Pandur, a umjesto njega dovršila ju je njegova sestra Livija Pandur. [FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

Predstava nastaje prema romanu Colma Toibina, Marijin testament, i prva je predstava koju je Pandur osmislio za tek jednu glumicu - Natašu Matjašec Rošker.

"Dvije tisuće godina piše se biografija Marije, Kristove majke; nebrojeno je puta naslikana i zapisana, a svaka njezina verzija ima isti motiv: motiv žene koja je izgubila sina", zapisala je među inim u knjižici predstave dramaturginja Livija Pandur, koja je nakon iznenadne bratove smrti preuzala zadatak dovršiti predstavu.

Kako je objasnila na predstavljanju projekta medijima, Pandur je predstavu dugo dogovarao s ravnateljem SNG Maribor Danilom Roškerom, a njegova iznenadna smrt zbila se u poodmakloj fazi rada.

"Okolnosti natajanja ove predstave bile su doista specifične, i nitko ih ne bi poželio, ali sve je skupa već bilo otišlo tako daleko da smo predstavu jednostavno morali dovršiti", rekla je Nataša Matjašec Rošker.

Scenografiju predstave potpisuje Marko Japelj, kostime Leo Kulaš, glazbu Silence, a ostali su suradnici na projektu Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Andreja Japelj, Marjeta Borštnar Mini i Vesna Kolarec.

Premijera je zakazana za večeras na sceni SNG Maribor, a reprize su 24., 27., 28 i 30. rujna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI