Naslovnica > PREDSTAVE > Bezgrešna / Immaculata

Bezgrešna / Immaculata

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Hommage Tomažu Panduru.

Mariborska Drama sezonu 2016/2017 otvorila je predstavom Brezmadežna / Inmaculata, s kojom se na tamošnju scenu planirao vratiti Tomaž Pandur, no usljed njegove iznenadne smrti produkciju je dovršila njegova sestra Livija Pandur,.

Predstava je nastala prema romanu Colma Toibina, Marijin testament, i prva je predstava koju je Pandur osmislio za tek jednu glumicu - Natašu Matjašec Rošker.

"Dvije tisuće godina piše se biografija Marije, Kristove majke; nebrojeno je puta naslikana i zapisana, a svaka njezina verzija ima isti motiv: motiv žene koja je izgubila sina", zapisala je među inim u knjižici predstave dramaturginja Livija Pandur, koja je nakon iznenadne bratove smrti preuzala zadatak dovršiti predstavu.

Kako je objasnila na predstavljanju projekta medijima, Pandur je predstavu dugo dogovarao s ravnateljem SNG Maribor Danilom Roškerom, a njegova iznenadna smrt zbila se u poodmakloj fazi rada.

"Okolnosti natajanja ove predstave bile su doista specifične, i nitko ih ne bi poželio, ali sve je skupa već bilo otišlo tako daleko da smo predstavu jednostavno morali dovršiti", rekla je Nataša Matjašec Rošker.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter