Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Imenovana upraviteljica Zaklade “Kultura nova”

Imenovana upraviteljica Zaklade “Kultura nova”

Na temelju provedenoga Javnog natječaja za imenovanje upravitelja Zaklade "Kultura nova" Upravni odbor je na sjednici održanoj 9. rujna 2016. godine donio odluku o imenovanju ravanteljice.
Share on facebook
Share on twitter

Upravni odbor je, na temelju provedenoga Javnog natječaja za imenovanje upravitelja Zaklade, zaključio da je dr. sc. Dea Vidović kandidatkinja koja svojim stručnim znanjima i iskustvom u potpunosti odgovara složenim i raznorodnim zahtjevima upravljanja Zakladom "Kultura nova" u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Osim visokokvalitetnoga administrativnog, pravnog i financijskog ustroja, u prvom mandatu je dr. sc. Vidović uspostavila kvalitetan i transparentan postupak dodjele bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti kao i dijalog sa svim korisnicima, pokrenula Zakladine razvojne programe i projekte, osigurala diversifikaciju financijskih resursa i rast proračuna te ostvarila povezivanje Zaklade sa srodnim europskim i međunarodnim organizacijama. U cilju daljnjeg razvoja svih aspekata operativnoga i programskog djelovanja Zaklade, Upravni odbor je zaključio da je dr. sc. Dea Vidović kandidatkinja koja u svojstvu upraviteljice Zaklade može osigurati kontinuitet rada Zaklade u ostvarivanju njene temeljne svrhe pružanja stručne i financijske podrške organizacijama civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti u Republici Hrvatskoj.

 

Dea Vidović je diplomirala na studiju komparativne književnosti i indologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2012. doktorirala s disertacijom "Razvoj novonastajućih kultura u gradu Zagrebu od 1990. do 2010." Prije preuzimanja funkcije privremene upraviteljice, a potom i prve upraviteljice Zaklade "Kultura nova" radila je kao urednica i novinarka te voditeljica brojnih kulturnih projekata uglavnom u organizacijama civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti. Također je surađivala sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstvom kulture RH, Europskom kulturnom zakladom te brojnim drugim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama. Autorica je mnogobrojnih članaka o novim kulturnim praksama i urednica nekoliko publikacija. Sudjelovala je i izlagala na brojnim konferencijama u zemlji i inozemstvu te držala predavanja iz područja kulturne politike u okviru neformalnih edukacijskih programa te na Akademiji dramske umjetnosti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE