Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Posljednje Bowiejeve snimke stižu na soudtracku predstave ‘Lazarus’

Posljednje Bowiejeve snimke stižu na soudtracku predstave ‘Lazarus’

Ususret britanskoj premijeri mjuzikla koji je lani oduševio američku publiku bit će objavljen soundtrack s posljednjim studijskim snimkama Davida Bowieja.
Share on facebook
Share on twitter

7. prosinca prošle godine u New Yorku je na Off Broadwayu praizveden mjuzikl Lazarus čiji je autorski tim činio impresivan trojac - David BowieEnda Walsh i Ivo van Hove. Ulaznice za predstavu rasprodane su u samo par sati mjesecima unaprijed, a sama produkcija izazvala je podjednake salve čuđenja i oduševljanja kod kritike i publike.

Nažalost, mjesec dana nakon njezine praizvedbe, točnije 10. siječnja Bowie je preminuo, a kako show must go on ansambl predstave je u skladu s prethodnim planovima, samo dan kasnije snimio skladbe iz predstave za soundtrack iste.

Ovih dana je pak Bowijeva ostavština objavila kako će taj album biti objavljen 21. listopada, ali i kako će sadržavati posljednje Bowijeve studijske snimke, nekoliko novih dosad neobjavljenih skladbi te neke njegove stare uspješnice u novim aranžmanima i izvedbi Sophie Anne Caruso!

Narudžbe za fizičke primjerke albuma kao i digitalni download primaju se ovdje od 16. rujna, a samo dan ranije će na dodjeli Mercury nagrada glavna zvijezda Lazarusa, glumac Michael C. Hall (široj javnosti najpoznatiji po ulozi u TV seriji Dexter) uživo izvesti jednu od skladbi iz predstave.

Nedugo zatim, točnije 25. listopada Lazarus će doživjeti i svoju londonsku premijeru i to na sceni Kings Cross Theatre gdje bi trebao igrati najmanje do 21. siječnja 2017.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE