Naslovnica > PREDSTAVE > Bog masakra (HNK Varaždin)

Bog masakra (HNK Varaždin)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Crnohumorna drama Yasmine Reze o međuljudskim odnosima, svoju treću hrvatsku proddukciju u deset godina dobila je zahvaljujući HNK Varaždin.

Još polovicom 2006. najavili smo vam mogućnost  tri (potencijalne) hrvatske premijere novog teksta Yasmine Reze. U međuvremenu tekst je premijerno izvela Drama HNK Split, a njegova se druga produkcija našla se nedugo zatim na repertoaru Teatra Rugantino. Treću pak, dese godina kasnije, na scenu HNK u Varaždinu postavlja mlada redateljica Lea Anastazija Fleger.

Podsjećamo vas da je drama prvi put izvedena u Zurichu u režiji Jurgena Goscha 2007. godine, Yasmina Reza ju je sama režirala u Parizu s Isabelle Hupert u jednoj od uloga, mnogo pažnje je privukla i londonska premijera u režiji Matthewa Warchusa s Ralph Fiennesom, Tamsin Greig, Janet McTeer & Ken Stottom u ulogama, a radnja je sljedeća :

Kada se jedanaestogodišnji dječaci u školskom dvorištu odluče igrati igru u kojoj će jedan od njih onom drugom izbiti dva zuba, situacija će zahtijevati da se i njihovi roditelji uskoro nađu u istoj prostoriji zajedno i riješe stvar poput odraslih, ozbiljnih ljudi. No, kada se konačno odvjetnik i menadžerica te spisateljica i trgovac nađu na istom mejstu, stvari neće baš ići gladko kao i očekivao. Zapravo, ići će mnogo, mnogo gore nego što je ijedan od njih ikada mislio da bi moglo bit, a obiteljske tajne izaći će na vidjelo prvom datom prilikom…

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter