Bog masakra (HNK Varaždin)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Crnohumorna drama Yasmine Reze o međuljudskim odnosima, svoju treću hrvatsku proddukciju u deset godina dobila je zahvaljujući HNK Varaždin.
autorski tim funkcija
Lea Anastazija Flegerredatelj
Yasmina Rezaautor teksta

Još polovicom 2006. najavili smo vam mogućnost  tri (potencijalne) hrvatske premijere novog teksta Yasmine Reze. U međuvremenu tekst je premijerno izvela Drama HNK Split, a njegova se druga produkcija našla se nedugo zatim na repertoaru Teatra Rugantino. Treću pak, dese godina kasnije, na scenu HNK u Varaždinu postavlja mlada redateljica Lea Anastazija Fleger.

Podsjećamo vas da je drama prvi put izvedena u Zurichu u režiji Jurgena Goscha 2007. godine, Yasmina Reza ju je sama režirala u Parizu s Isabelle Hupert u jednoj od uloga, mnogo pažnje je privukla i londonska premijera u režiji Matthewa Warchusa s Ralph Fiennesom, Tamsin Greig, Janet McTeer & Ken Stottom u ulogama, a radnja je sljedeća :

Kada se jedanaestogodišnji dječaci u školskom dvorištu odluče igrati igru u kojoj će jedan od njih onom drugom izbiti dva zuba, situacija će zahtijevati da se i njihovi roditelji uskoro nađu u istoj prostoriji zajedno i riješe stvar poput odraslih, ozbiljnih ljudi. No, kada se konačno odvjetnik i menadžerica te spisateljica i trgovac nađu na istom mejstu, stvari neće baš ići gladko kao i očekivao. Zapravo, ići će mnogo, mnogo gore nego što je ijedan od njih ikada mislio da bi moglo bit, a obiteljske tajne izaći će na vidjelo prvom datom prilikom…

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE