Naslovnica > VIJESTI > INFO > Književni prvijenac nagrađivane dramatičarke Kristine Gavran

Književni prvijenac nagrađivane dramatičarke Kristine Gavran

Dramatičarka Kristina Gavran svoju je ljubav prema kratkoj priči pretočila u knjigu 'Kiša u Indiji, ljeto u Berlinu'.
Share on facebook
Share on twitter

Knjiga je upravo objavljena u izdanju nakladnika Disput, a javnosti će prvi puta biti predstavljena u srijedu 30. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, gdje će o njoj, uz autoricu, govoriti teoretičarka književnosti i književna kritičarka Helena Sablić Tomić, teatrologinja Mira Muhoberac i glavni urednik Disputa Josip Pandurić.

U knjizi je Kristina Gavran okupila 18 kratkih priča, 'proznih medaljona' u kojima svoje autorsko 'ja', kako se ističe u najavi izdanja na mrežnim stranicama Disputa, 'ucjepljuje' u desetak svojih fikcionalnih 'alter ega', galeriju nomada – turista, lutalica, svojevoljnih egzilanata, hodočasnika, svakojakih pustolova, profesionalnih putnika – koje spaja to što, da bi živjeli, moraju putovati.

'S njima će se autorica uputiti malne cijelom kuglom zemaljskom – krenuvši od domicilnog Zagreba i naših amblematskih toponima Marije Bistrice i Vukovara, preko Ohrida ili malenog češkog grada Telča do metropola poput Berlina i Londona (gdje trenutno živi), sve do egzotičnog marokanskog Marakeša i Tunisa... i još dalje, do samog kraja svijeta – do Indije, smiraja putova i narativnog utočišta koje autoricu iznimno fascinira', stoji u najavi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE