Naslovnica > VIJESTI > INFO > Želite li pisati o Edinburgh Fringe Festivalu?

Želite li pisati o Edinburgh Fringe Festivalu?

Inicijativa nezavisnih kritičara pokrenula je crowfunding kampanju za kritičare koji žele pisati o Edinburgh Fringe Festivalu, a trenutno su u procesu traganja za suradnicima.
Share on facebook
Share on twitter

Dok se u Hrvatskoj kazališna kritika jedva održava na životu u mainstream medijima, specijaliziranim časopisima i web portalima i ponekom blogu, britanska kritika, što nerijetko ističemo, prilično je dobro zastupljena s obzirom na potrebu za selektivnim gledanjem - velika produkcija ne omogućava nikome da poprati sve što se događa na sceni. Isti problem nameće se i na jednom od najvećih kazališnih festivala u svijetu, onom u Edinburghu, s kojeg je blog za Teatar.hr prije nekoliko godina pisala Kristina Gavran. Odlazak u Edinburgh na duži period vrlo je skup sport, stoga su britanske kazališne blogerice  Laura Kressly i Katharine Kavanagh pokrenule projekt pod nazivom Network of Independent Critics koji okuplja kritičare koji nisu vezani uz velike medije kako bi dali širu sliku događanja u Edinburghu, gdje je loša kritika nerijetko i - smrt predstave.

Za sad je cilj inicijative skupiti 6 500 funti kako bi pokrili troškove smještaja, dok su sa samim festivalom uspjeli ugovoriti akreditacije za kritičare će okupiti. Cilj je okupiti 24 kritičara koji će se izmijenjivati u šestodnevnim blokovima, dok će tri mjesta biti rezervirana za kritičare koji se žele specijalizirati za (novo)cirkuske izvedbe. Naime, jedna od pokretačica inicijative ujedno je i autorica bloga The Circus Diaries. Pokretačice inicijative smatraju kako su nezavisni kritičari iznimno značajni za informiranje o kazalištu i da pružaju drugi pogled od onog mainstream medija i njihovih kritičara.

Budući da nigdje ne stoji kako se poziv odnosi samo na britansku kritiku, kontaktirati ih možete putem službene Facebook stranice ili e-mail adrese NICritics@mail.com.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE