Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Vidić i Ferčec dobit će prijevode na dar

Vidić i Ferčec dobit će prijevode na dar

Završen je treći po redu natječaj za financiranje prijevoda hrvatskih drama na strane jezike web portala Drame.hr.

Između više od dvadeset drama pristiglih na natječaj stručni žiri odabrao je dvije koje će prevesti na odabrane strane jezike. Žiri u sastavu Iva Milošević, kazališna redateljica; Diana Meheik, dramatičarka i dramaturginja te Ivor Martinić, dramatičar i urednik portala, jednoglasno je odabrao pobjednike natječaja:

Kroz sobe Ivana Vidića LIBRETO namijenjen radnicima u osvajanju napuštenih industrijskih postrojenja koji se može pjevati a cappella ili u pratnji radnih mašina, zvukova iz okoline, gradskog limenog orkestra, usne harmonike i šumova koji izlaze iz tvorničkih zidova Gorana Ferčeca.

Web portal Drame.hr  osnovan je 2009. godine inicijativom studenata i diplomanata odsjeka Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame.hr automatski objavljuju tekstove studenata ili diplomanata dramskih akademija, drame nagrađene na renomiranim državnim ili privatnim natječajima za dramske tekstove kod nas ili u inozemstvu, te sve ostale drame koje prođu uredničku selekciju. Od 2013. godine organiziraju natječaj za financiranje prijevoda hrvatskih drama na strane jezike.

Uredništvo portala čine dramski pisci i dramaturzi Maja Sviben, Lana Šarić i Ivor Martinić.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE