Pokrenuta peticija za smjenu Zlatka Viteza

Nakon što je gradonačelnik Zagreba lakonski odbio zahtjev Vitomire Lončar za smjenu Zlatka Viteza, peticiju s istim zahtjevom pokrenula je majka jednog dječaka oboljelog od epilepsije.

"Ja sam majka djeteta oboljelog od epilepsije. Mene je Zlatko Vitez uvrijedio ovom porukom.

Uvrijedio je mog sina, njegovog prijatelja, sve oboljele od epielspije i sve roditelje koji svakodnevno svojom borbom, nastoje podignuti svijest o epilepsiji kako osobe s epilepsijom ne bi bile stigmatizirane u društvu. 

U isto vrijeme kada u Hrvatskoj imamo Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, imamo i osobu na javnoj funkciji koja bez posljedica stigmatizira oboljele.

Kako Zlatko Vitez sam ne osjeća potrebu niti za ostavkom niti za isprikom, netko mora umjesto njega donijeti odluku za smjenom na mjesto savjetnika za kulturu Grada Zagreba. "

Tim je riječima, među inim, Javorka Jokić iz Slavonskog Broda objasnila svoj zahtjev za smjenu Zlatka Viteza sa mjesta savjetnika za kulturu zagrebačkog gradonačelnika,  a zbog njegova pisma upućenog Vitomiri Lončar, o kojem smo pisali ovdje.

U međuvremenu je Vitez nastavio u sličnom tonu pojašnjavajući svoj stav u brojnim medijima, a najdalje je otišao gostujući u programu RTL televizije, uspoređujući epilepsiju s - alkoholizmom!

Rečenu peticiju pronaći ćete ovdje.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE