Search
Close this search box.

Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016.

Udruga plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) raspisala je Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016. godinu. Natječaj za 2016. je otvoren od 20. 11. 2015. do 20. 12. 2015.

Javni poziv UPUH-a upućen je svim plesnim subjektima na području Republike Hrvatske da pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju plesne umjetnosti u Hrvatskoj.

Plesna mreža Hrvatske (PMH) je projekt koji je dio opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini koja će se realizirati integracijom selektiranih predstava suvremenoga plesa i pokreta u programe hrvatskih nacionalnih kazališta, nacionalnih festivala, gradskih kazališta i drugih institucija i organizacija koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH), nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture cjelokupnoj plesnoj produkciji na području Republike Hrvatske želi pomoći u razvoju postprodukcije i kontinuirane javne prezentacije. Plesna mreža Hrvatskeneophodan je preduvjet razvoja i strukturalna organizacijska promjena hrvatske plesne scene. Ona uvodi nove elemente u cjelokupni razvoj suvremenog plesa i pokreta u RH, što će omogućiti pravo javnosti, konkurentnost i kontinuirani razvoj plesne scene.

Pravo prijave na Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2016. godinu imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta. Prijaviti se mogu radovi nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.

Prijavnicu ćete pronaći ovdje.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE